DYRKNINGSPRINCIP
FRA ØKO TIL BIO

Vinmarkerne dyrkes økologisk ligesom resten af gårdens 20HA. Fra 2018 omlægger vi yderligere til biodynamisk, regenerativ drift. Vi er ikke et sekund i tvivl om, at det er det bedste vi overhovedet kan gøre for jordens frugtbarhed, natur, fødevarekvalitet  – og vinen i dit glas.

Omlægningen betyder at vi ofte vil være ude med marksprøjten! Men kun med opløsninger, som er ugiftige for dyr og mennesker – nogle af dem vil du endda selv med fordel kunne indtage.

KLIMA OG JORDBUND
DE NYE SANDBØNDER

Klimaet på Røsnæs er mildt og tørt med ca. 100 solskinstimer mere end landsgennemsninttet, og lige så væsentligt mindre nedbør. Det kystnære klima minimerer risikoen for sen nattefrost.

Det kuperede landskab på Røsnæs er en randmoræ-ne fra Weichel-istiden, en skønsom blanding af sten, sand (meget sand), silt og ler. Jorden er overordentlig rig på kalk, og de sydvendte skråninger er ideelle til vindyrkning.


‘Sandbonden’ var kaldenavnet for tidligere landmænd her på gården.
Vi trækker på smilebåndet ad det gamle stednavn Guldbjerggaard, når vi ser ud på den store gule sandbakke, som nok er den, der er blevet opgraderet med et ekstra lille ‘d’.